10. maalis, 2021

Kevät tulee kohisten

Aika menee kuin siivillä. Tämä alkuvuosi on ollut Pyörävelhoille ja Koirataikurille kiireellistä aikaa. Eniten työllistävät uusien pyörien vastaanotto ja kasaaminen sekä pyörä huollot. Koirataikurilla on ollut lisäksi mukavaa kuhinaa eli asiakkaita on riittänyt. 

Harvoin avaudun mutta nyt on sen hetki. Me olemme palvelleet asiakkaitamme viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana todella paljon myös vapaa-ajallamme eli liikkeen aukioloaikojen ulkopuolella. Teemme siis lähes kaikkemme että asiakkaille jäisi hyvä mieli. Palvelemme asiakkaitamme niin hyvin kuin vain voi ja lisäksi siis käytämme palveluun myös paljon vapaa-aikaa. Nyt kuitenkin tuntuu ettei mikään riitä kun siitäkin saatiin huono palautetta. Pitää ihan kertoa tämä keissi kun siitä googlen arvosteluihin asti päästin.

Meille soitti viime perjantaina Tiina J. niminen henkilö. Hän etsi Helkaman Fatbikeä. Sellaista kokoa mitä ei ilmeisesti ei ole varastossa muillakuin meillä. Tämä nainen oli hieman kauempaa ja hän siis soitti perjantaina. Kysyi että voisiko viikonloppuna tulla pyörää koeajamaan. Minä kerroin että lauantaina ja sunnuntaina pidän koirakoulutuksia toisessa osoitteessa mutta lauantaina ehdin tulla ns. hyppytunneilla käymään kun vain hyvissä ajoin sovitaan aika. Kerroin että sunnuntai ei kävisi ja heillekin kuulemma vain lauantai kävisi. Nainen kertoi että loistavaa ja kiitteli hyvästä palvelustamme. Hän aikoi soittaa perjantaina klo 17 mennessä mihin aikaan lauantaina sopisi heille. Näin siis sovittiin. Perjantaina ei kuitenkaan häneltä soitoa tullut joten asia minun osalta oli ok. Kuinkas ollakkaan lauantaina kesken koulutukseni sain viestin samaiselta naiselta. Viestissä hän kertoo että he tulevat sunnuntaina koeajamaan pyörää, ostaminen epävarmaa mutta koeajoon pitäisi päästä.  Toisin sanoen ei mitään puhetta siitä miksei hän soittanutkaan perjantaina ja miksi yhtäkkiä olivat päättäneet tulla sunnuntaina. Minä vastasin viestiin että sunnuntai ei valitettavasti käy kun olen kauempana sen päivän töissä. Tähän sain vastauksen ok. Ilmoitin lisäksi että pyöriä on vain yksi ja se on maanantaina suurella todennäköisyydellä menossa. Kerroin myös että niitä tulee lisää mutten tiedä tarkkaa päivää. Mielestäni tämä asia oli molemmin puolin selvä ja ajattelin että tulevat pyörää katsomaan kun saadaan uusi erä. 

Miten tarina jatkuu ja miksi kirjoitan siitä tänne......Voitteko kuvitella että tarina jatkui Googlen arvosteluiden merkeissä. Hän oli sinne laittanut viestin että meillä on töykeää palvelua...lyhyt ja ytimekäs viesti...töykeä palvelu. Mielestäni tämä oli todella pöyristyttävää. Minä teen kaikkeni että voisin asiakkaita palvella melkein milloin vaan. Sitten kun olen toisaalla töissä ja sunnuntai ei sovikkaan niin olen töykeä. Lisäksi olimme siis aiemmin sopineet lauantaista ja siitä ettei sunnuntai kummallekkaan sovi. Voin kerto ihan rehellisesti että kyllä minä mieleni pahoitin. En pahoittanut mieltäni sen takia että kauppa jäi tekemättä sillä toinen asiakas osti pyörän maanantaina. Pahoitin mieleni sen takia että jos kauppiaana teen kaikkeni ja enemmänkin niin olen töykeä.  Tuntuu siltä että jotkut ihmiset vain haluavat olla ilkeitä toisia kohtaan. Tämä on todella ikävää. Minulla on 30v kauppiashistoriani aikana ollut vastaavia tapauksi onneksi todella vähän. Kaikenkaikkiaan niitä on ollut kolme kpl. Toivottavasti tämä 1 kpl / 10vuotta ei kamalasti ole kiihtymään päin...:). Eilen saimme lisää näitä naisen kysymiä pyöriä ja olisimme mieluusti heitä palvelleet jatkossakin parhaan kykymme mukaan. Kaikkia ei voi miellyttää se tuli nyt huomattua.

Tästä negatiivisen kokemuksen kertomisesta iloisempiin asioihin. Meille on nyt siis tullut uusi erä Helkaman sähkö -ja luomupyöriä. Nyt on taas lähes koko valikoima eri värejä ja kokoja.          Koirataikurille tulee myös viikottain kaikkea uutta ja kivaa ja meidän valikoima alkaa nyt olla kyllä kaikenkattava.Tervetuloa siis kaupoille ja vaikka emme pystykkään palvelemaan 24/7 niin kaikkemme yritämme. 99.99% asiakkasitamme on kuitenkin todella fiksuja ja ihania ihmisiä ja teidän kanssa on ilo tehdä yhteistyötä ja uusia asiakkaita palvelemme ihan yhtä hyvin !